Moxi.Biz’s Choice Award 2016: stem mee!

By 23rd December 2016News
Moxi's Choice Award

Bij Moxi.Biz houden we goed in de gaten wat er allemaal gebeurt op het gebied van diversity marketing. Succesvolle startups, innovatieve ondernemers… Dit is het eerste jaar dat we bij Moxi.Biz een award uitreiken aan die ondernemers waar wij van vinden dat ze diversity marketing op een unieke manier hebben ingezet en over de grenzen van cultuur heen durfden te kijken.

Dit jaar hebben we gekeken naar ondernemers op het gebied van Food. Vanuit het oogpunt van diversity marketing is Food een interessant gebied voor veel ondernemers, want ondernemers met een multiculturele achtergrond bedienen een diverse markt. Hierdoor integreren deze ondernemers het beste van twee werelden.

En dan nu… Onze genomineerden:

Moxi's Choice Award1. Chef Ali

Chef Ali is opgericht door drie foodliefhebbers uit het bedrijfsleven; Aissa, Brahim en Redouan. Het idee ontstond nadat één van de oprichters een maaltijdbox had besteld maar het vlees niet kon eten omdat dit niet halal was. Ook vond hij de porties te klein en wilde dat de box toegankelijker voor iedereen zou zijn. Ze betrokken chef-kok Mounir Toub van 24Kitchen bij hun plan en zo ontstond de halal maaltijdbox. Begonnen als pilot voor familie en vrienden, levert Chef Ali nu boxen door heel Nederland. Een prachtig initiatief voor iedereen die van lekker eten houdt, maar weinig tijd heeft. En al het vlees is halal! Wij van Moxi.Biz vinden dit een ontzettend mooi initiatief, dat echt recht doet aan de diversiteit van de gemiddelde Nederlander. Zelfs aan stamppotjes wordt een “wereldkeukendraai” gegeven. Inmiddels bestaat het klantenbestand voor vijftig procent uit niet-Moslims.

Moxi's Choice Award2. Jamila Winwood

“Mijn doel is om vrouwen te inspireren en te motiveren om een gezonde levensstijl na te streven en te genieten van het leven. Ik wil niet alleen Marokkaans-Arabische en andere etnische vrouwen een gezonde variatie van de Marokkaanse keuken laten zien, ook wil ik de Nederlandse vrouwen inspireren om te genieten van culinaire Marokkaanse aspecten. Ik geloof in goed, puur, gezond en lekker!” Aldus Jamila Winwood. De website van Jamila is echt een plaatje. Op de site vind je inspirerende blogs (hoe sport je tijdens de vastenperiode) en natuurlijke lekkere en gezonde recepten. Moxi.Biz vindt dit een super voorbeeld van diversity marketing en Jamila zegt het ook zelf al op de site: ze wil niet alleen Marokkaans-Arabische vrouwen gezonder laten leven, ze wil ook Nederlandse vrouwen inspireren. Haar publiek is divers en daar maakt Jamila optimaal gebruik van. Haar boek van Tajine tot Havermout vinden wij subliem en laat op een mooie wijze zien hoe je het beste van twee ‘keukens’ met elkaar verbindt.

Moxi's Choice Award3. Vivian Acquah– Vivalavive

Wie de website van Vivian Acquah bekijkt, valt één ding meteen op: de kleur spat er vanaf. Vivian is een health coach en haar doel is om de relatie met eten van haar klanten weer leuk en gezond te maken. Vergeet The Green Happiness, Vivian heeft een veel positievere boodschap en maakt goed duidelijk dat ze vrouwen wil helpen weer lol te krijgen in eten én gezond te worden. Dat doet ze door voedingsplannen op te stellen, maar ze is ook in te huren als spreker en coach. Ze is ervaringsdeskundige en raakte zelf wel 41 kilo kwijt… Haar achtergrond is daardoor meteen een unique sellingpoint: ze weet hoe het is om je niet lekker te voelen en overgewicht te hebben. In onze ogen een onderneemster die door inzet van haar culturele achtergrond en eetgewoontes een breed publiek aanspreekt. Dit jaar was Vivian rolmodel bij de tentoonstelling Zwart Amsterdam en werd tevens genomineerd voor de Kleurrijke top 100.

Jouw stem telt!

Breng jouw stem uit en laat jouw top 3 aan ons weten. Stemmen is heel eenvoudig, reageer op deze post op uiterlijk 31 december 2016. In de eerste week van januari maken wij de winnaar bekend. Dank voor jouw stem!

Moxi.Biz gelooft dat het integreren van diversiteit in uw bedrijf een ‘must have’ is en geen ‘nice to have’. Onze missie is het vergroten van het bewustzijn omtrent de voordelen van diversity marketing en helpen bedrijven een meer divers publiek te bereiken. Dit doen we door het delen van relevant nieuws en het organiseren van inspiratie sessies en business events.

 

25,207 total views, 6 views today

You might also like...

16 Comments

Leave a Reply