“Het onderwerp (diversiteit) heb ik niet alleen opgezocht, het heeft ook mij gevonden”

By 14th March 2017News
Antoinette Hoes Moxi.Biz Inspiratie event 1 maart

Antoinette Hoes is opgegroeid in Amsterdam-West en dochter van een moeder met een andere seksuele geaardheid dan de meeste moeders. Ze is CEO bij reclamebureau Wunderman en een actieve aanjager van meer diversiteit in de reclamesector. Op 1 maart was ze te gast bij het Moxi.Biz inspiratie event: “Persoonlijk ben ik heel gedreven om iets aan diversiteit te doen”.

“Als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet-zien”

Antoinette werkt in de reclamewereld; een branche die voornamelijk uit witte mannen bestaat. Een tamelijk homogene groep die 80 tot 90 procent van de communicatie-uitingen in heel Nederland maakt. ‘Bedenkelijk’, constateert ze. Vervolgens noemt ze een aantal voorbeelden die voor haar- tot voor kort – normaal waren. Het is prima om te solliciteren als je een andere seksuele geaardheid hebt, maar je moet wel tegen een geintje kunnen. Glazen plafond? Bestaat niet als je gewoon heel hard kunt werken. Seksisme op de werkvloer? Moet je gewoon tegen kunnen.

Ze geeft toe dat ze ‘het’ een hele tijd niet zag. Maar zegt nu: ‘als je het eenmaal ziet, kun je het niet meer niet-zien’. Diversiteit is een ongelooflijk groot ‘ding’. Binnen de reclamewereld past ze in het plaatje. Ofwel, ze is bijna niet te beledigen, heeft een grote bek en is zo makkelijk naar hogere posities gegroeid. Dit is geen verdienste vindt ze zelf, het is haar karakter.

“Diversiteit loont. Het is een economisch verstandig principe”

Laat zien dat diversiteit loont, dan bereik je directeuren, degenen die beslissingen nemen. Diversiteit is een economisch verstandig principe. Zelf ging Antoinette met een aantal mensen binnen het werkveld in gesprek. Al snel is er een aantal initiatieven ontstaan. Onder anderen het bezoek aan scholen en plannen voor een event, die nog gaat komen. “Het is zo langzamerhand tijd. Ik ben een beetje klaar met ‘ons best doen’ en ‘kleine stapjes’. Het is tijd voor iets groots”. Een constatering als ‘ze komen niet, dus zijn ze er niet’, dat kan niet meer volgens Antoinette. We moeten gericht gaan werven op diversiteit/inclusiviteit.

Het integreren van diversiteit in het DNA van een bedrijf is volgens Moxi.Biz een ‘must have’ in plaats van een ‘nice to have’ . Onze missie is het vergroten van het bewustzijn van de business benefits van diversiteit en het helpen van bedrijven om een meer divers publiek te bereiken. Moxi.Biz organiseert regelmatig inspirerende business events rondom het thema Diversity & Business.

13,615 total views, 5 views today

You might also like...

Leave a Reply