“Mijn wens is om andere doelgroepen – multicultureel, vrouwen, maar ook jonge mensen – voor golf te interesseren”

By 2nd June 2017Interviews
jerry arens golfrevolutie

Jerry Arens is golfpro en eigenaar van Golfrevolutie. Doel van Golfrevolutie is om mensen (beter) te leren golfen en daarnaast de diversiteit binnen het golf te bevorderen.

Wie is Jerry?

Lacht en begint enthousiast zijn verhaal: man, 42 jaar, ik heb een relatie en ben vader van twee dochters. Golfleraar bij mijn eigen bedrijf Golfrevolutie waar ik buitenlessen in Amsterdam Zuidoost en indoor lessen in Amstelveen geef.

Wat drijft jou?

De grootste drijvende kracht is om onafhankelijk van iedereen en alles (tijd- en plaats-onafhankelijk) te kunnen werken. Daar zijn voldoende inkomsten voor nodig. Dat betekent dat ik van business operator naar business owner moet gaan. Als mijn bedrijf in mijn afwezigheid (bijvoorbeeld door ziekte) nog steeds groeit, dan heb ik het voor elkaar. Ik werk graag, maar wel op mijn eigen voorwaarden. En niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn gezin en mijn ouders.

Wat is je doelstelling met Golfrevolutie?

Ik heb een aantal doelstellingen, maar het hoofddoel is om een winstgevend bedrijf te hebben. Ook wil ik golfers met een bepaald niveau en handicap, stabieler laten spelen. Binnen golf zie je veelal blanke mannen van middelbare leeftijd. Mijn wens is om andere doelgroepen – multicultureel, vrouwen, maar ook jonge mensen – voor golf te interesseren.

Diverse doelgroepen bereiken, lukt dat?

Zelf ben ik in Amsterdam Zuidoost opgegroeid, als blanke Nederlander midden in een multiculturele omgeving. In een rustige periode benaderde ik mensen via Facebook en vroeg ze om een keer te komen spelen. Gratis en mensen ‘betaalden’ me via social media, met een foto of filmpje. Zo kreeg ik meer bekendheid, vooral binnen de multiculturele doelgroep. De tweede groep die via-via kwam, was ook interessant.

Wat was jouw piekmoment bij Golfrevolutie?

Dat zijn er twee. In 2012 organiseerde ik een golf-event voor BN-ers met een multiculturele achtergrond. Edsilia Rombley, Glennis Grace en Howard Komproe deden onder anderen mee. ‘Op de dag zelf was er meer pers dan het aantal deelnemers’, zegt Jerry trots. Zelfs RTL Boulevard was erbij en we kregen veel exposure. De combinatie van multicultureel, bekende Nederlanders en golf maakte het spannend. Het evenement was een succes.

Van IT-er naar golfleraar

Mijn tweede piekmoment was nadat ik afscheid had genomen bij ING. Ik werkte er als IT-er in een tijd van reorganisaties. Ik dacht na over wat ik echt wilde, deed een workshop ‘droombaanreis’ en een cursus tot golfleraar volgde.

Golfleraar en inspirational speaker

Via hetzelfde ING kreeg ik mijn eerste opdracht; een lesprogramma samenstellen voor golfende personeelsleden. Dit was een succes, ik nam ontslag en startte officieel mijn eigen bedrijf. Via Huub van Swieten, die de workshop ‘droombaanreis’ in het theater deed, was ik een van de rolmodellen. Ik vertelde mijn succesverhaal en de reacties vanuit de zaal waren geweldig. Echt verslavend. Van alles wat ik doe, is golfen het leukste. Lekker buiten. Ook kan ik het presenteren en golfen goed combineren.

Wat is er nodig om diverse doelgroepen te bereiken? Is er een verschil in reactie?

Niet echt, reacties zijn bijna altijd positief en dat heeft niks met een bepaalde doelgroep te maken. Als ik mensen binnen mijn netwerk over golf vertel, dan krijg ik meestal een positieve reactie in de vorm van ‘nooit aan gedacht’ of ‘ik wil het wel een keer proberen’. Ik moet mensen niet overtuigen om te gaan golfen. Wel is het een uitdaging om (iedereen) een keer langs te laten komen. Als ze dan een paar keer een goede bal slaan en golf nog steeds leuk vinden, dan heb ik mijn doel bereikt. Dat heeft niks met je afkomst te maken.

 

Drie Moxi.Biz-vragen aan …

Wat voor consument ben jij?

‘Heel bewust’ zou ik willen zeggen, maar dat is niet helemaal waar. ‘Bewuster’ is eerlijker.

Hoe moet een bedrijf je overtuigen om een product af te nemen?

Comfort, vrijheid en eyecandy. Bewust, geen dierlijke producten, goed voor jezelf en de aarde.

Welk merk spreekt jou het meest aan?

Apple, Porsche en Nike. Het moet er mooi uitzien en ook comfortabel, gebruiksvriendelijk zijn.

Wat is jouw favoriete commercial?

Centraal Beheer; ‘even Apeldoorn bellen.’ Nike en Tiger Woods. Commercials die creativiteit uitstralen en ‘echt’ zijn, zonder nep-emoties.

14,018 total views, 8 views today

You might also like...

Leave a Reply