“Als je als bedrijf weet wat vrouwen willen en welke fase daarbij hoort, dan kopen vrouwen het”

By 5th June 2017Interviews
Bianca Brasdorp, Hostelle

Bianca Brasdorp is eigenaresse van Hostelle, het eerste en enige ‘female only’ hostel in Nederland.

Wie is Bianca?

Ik ben 45 jaar, moeder, ondernemer, levensgenieter, houd van lekker eten, liefde, vriendschap, altijd bezig; een  ‘busy bee’.

Wat drijft jou?

Ik kom oorspronkelijk uit de marketing en heb altijd en overal ideeën en inspiratie. Ik houd van originele invalshoeken, mooie dingen en leuke mensen. Creativiteit is de rode draad.

Wat motiveerde jou om Hostelle te beginnen?

In 2012 ben ik Hostelle gestart, het enige female only hostel in Nederland. Gevestigd in Amsterdam Zuidoost en sinds kort binnen hetzelfde stadsdeel verhuisd. Na een drukke tijd van verbouwen en inrichten, zijn we heropend op 8 maart jl. We vierden toen tevens ons eerste lustrum. Ook dat is marketing! [Bianca zegt het met een schaterlach]

Doordat ik veel verschillende vaste banen had, zat ik in een bepaald stramien. Er was weinig ruimte voor creativiteit. Dat miste ik. Een vriend startte een B&B in het centrum van Amsterdam en ik was  geïnspireerd. Dat wilde ik ook! Op zoek naar een leuk concept, kwam ik op het idee van een ‘hostel alleen voor vrouwen’. Dat was er nog niet. Ik was ervan overtuigd dat, met de juiste inrichting, er een behoefte zou zijn. Als je het goed doet, dan is er een bepaalde doelgroep. Je creëert je eigen niche.

Hoe weten mensen dat Hostelle er is?

De opening was op 8 maart, op Vrouwendag. Dat was een bewuste keuze. Er kwam veel pers op af, ook vanuit het buitenland. Doordat we in een bepaalde niche zitten, genereren we vanzelf publiciteit. Daarbij heeft Hostelle leuke faciliteiten in combinatie met een goede prijs. Het is relaxed, een andere vibe zonder mannen.

Hoe zorg je ervoor dat je je doelgroep bereikt?

Door alles te doen wat vrouwen leuk vinden, daar letten ze op. Een uitgebreide, complete keuken (dat is mijn Surinaamse achtergrond). Goede matrassen, gratis koffie en thee. Hygiëne! Maar ook de juiste films, modeboeken en kunst. Details zijn belangrijk. En vrouwen moeten zich vrij voelen in Hostelle.

Richt je je met Hostelle specifiek op diverse vrouwen?

Ik ben een multiculturele ondernemer en maak keuzes vanuit mijn achtergrond, bewust en onbewust. Ons bedrijfslogo (gekleurd poppetje) benadrukt de diversiteit en dat voelt de (potentiële) klant. Het trekt een bepaalde doelgroep aan, maar Hostelle is er voor iedere vrouw.

Hoe benader je je klanten?

Vanuit mijn marketing achtergrond denk ik er anders over na.  Een website doe je een keer en dan moet het goed zijn. Als bedrijf zijn we actief op Instagram, Facebook en Pinterest en werken we met de community. Er is veel interactie, we krijgen veel reviews van vrouwen die reizen.

Wat zijn de grootste verschillen online tussen een mannelijk en vrouwelijk publiek?

Voor mannen is een bed voldoende. Vrouwen willen meer uitleg en weten wat er ter plaatse te doen is en sfeer proeven. We geven veel aandacht, op elk niveau, online en zeker offline in de vorm van persoonlijke service. Een echte experience.

Vrouwen, koopgedrag en levensfases

Je kunt vrouwen daarnaast echt alles aansmeren! roept ze enthousiast. Daar hoor ik ook bij! Als je als bedrijf/dienst weet wat vrouwen willen en welke periode/fase daarbij hoort, dan kopen vrouwen het. Je weet wel, als je zwanger bent van je eerste kind, dan wil je alles kopen. Dat is een bepaalde fase. Mannen zijn moeilijker en anders te ‘triggeren’, simpeler, maar daardoor ook beperkter. Ze hebben geen tien tassen of nog een paar zwarte laarzen nodig (lacht). Vrouwen wel.  

Hoe maak je de link naar de marketing?

Door ervaring, maar ook door meer kennis krijgen over social media. Je moet het wel bijhouden, keuzes maken.

Krijg je veel vragen van vrouwen met bijvoorbeeld een Islamitische achtergrond?

Mijn team is heel divers, van Colombiaans tot Marokkaans. Vrouwen kunnen hun hoofddoek af doen (als ze dat willen), omdat er geen mannen bij zijn. We krijgen (nog) niet veel vragen van vrouwen met een Islamitische achtergrond, maar hebben wel vrouwelijke gasten uit Dubai ontvangen. Juist vanwege onze setting.

Als je bedrijven een tip wil geven om het beste de vrouwelijke markt te bereiken?

Verdiep en verplaats je in de doelgroep, creëer een community. Wees bewust van de leeftijd en de fase waarin je doelgroep zit. En een goede timing.

 

Drie Moxi.Biz vragen aan …

Hoe ben je als consument en welke trigger heb je nodig om iets te kopen?

Ik houd van originaliteit en dan is de prijs niet belangrijk. Leuke gadgets, die niemand nog heeft. Ondertussen wijst ze lachend naar haar telefoon: een Iphone met Chanel no.5 hoesje en een met Sneeuwwitje.

Welk merk spreekt jou het meeste aan?

Niet een bepaald merk, maar Karel Lagerfeld spreekt me altijd aan, vanwege zijn persoon maar ook omdat hij zoveel doet. Voor Chanel, Fendi en zijn eigen merk. Heel creatief. Designers die unieke producten maken, mensen die een beetje gek zijn die dingen vanuit een andere hoek benaderen.

Wat is je favoriete commercial en waarom?

‘Beats’ van Dr. Dre. Het is heel mooi gedaan, het gaat niet alleen over sport, maar ook over gevoel, doorzettingsvermogen en verbinding.

 

15,647 total views, 7 views today

You might also like...

Leave a Reply