Sinds 2016 laat de Nederlandse consumentenmarkt opvallende culturele trends zien. Boef, New Wave en Broederliefde breken records op Spotify. De belangstelling voor Black Archives en Islamic Branding. De opkomst van DENK en Artikel 1. Fashion beweging ‘Diversity Rules’. De Charter Diversiteit voor werkgevers. De focus op diversiteit door culturele instellingen. Nederlanders met een niet-westerse achtergrond  consumeren niet alleen, zij maken ook nieuwe vormen van cultuur.  Wat kunnen merken hiermee? Wat levert het op? En wat is de meest succesvolle strategie?

Inspelen op het nieuwe Nederland vraagt om een nieuwe blik op marketing waarbij culturele trends en lifestyles centraal staan. Daarom organiseert Moxi.Biz op 31 mei het tweede inspiratie event Cultural Marketing: trends, brands & lifestyles. Het programma is gevuld met inspirerende business cases over de kansen van cultural marketing. Met Elvis Osawe (Daily Paper), Janice Deul (Diversity Rules), Rene Romer (TransCity), Abdelaziz Aouragh (Pure Safy Branding), antropologe Marleen de Witte (Universiteit van Amsterdam) en het FUNX media team.

Masterclass Cultural Marketing
In de masterclass Cultural Marketing geven Rianne Dragt en Martin van Engel een overzicht van de eerste en meest recente ontwikkelingen van cultural marketing in binnen- buitenland.

Kortom: laat je inspireren tijdens het event Cultural Marketing: trends, brands & lifestyles op 31 mei van 14.00 – 17.00 uur in het Volkshotel Amsterdam.

Toegang is gratis! Bekijk hieronder het volledige programma. Meld je nu aan en praat mee!

Aanmelden voor event

Sprekers

Abdelaziz Aouragh

is auteur, columnist en oprichter van Islamic branding agency ‘Pure Safy branding’ en van MELT.biz (Middle Eastern Luxury Travels). Zijn specialisme is het begeleiden van internationale bedrijven in succesvolle communicatie met de Moslim doelgroep.

René Romer

is eigenaar van urban marketingbureau TransCity en werkte voor onder andere ING, Coca-Cola, Nike en T-Mobile. Hij geeft inzichten in de kansen die het inzetten op niet-Westerse Nederlanders biedt in het veroveren van internationaal markten.

Elvis Osawe

is junior brand manager bij het Amsterdamse streetwear label Daily Paper. De crossover collectie met Puma, PUMA x Daily Paper, typeert de marketingstrategie waarbij African Heritage een grote rol speelt. Sinds de oprichting in 2010 is Daily Paper een onderdeel van de lifestyle onder jongvolwassenen in binnen- en buitenland.

Spreker FunX 

is een online platform en radiostation dat met een enorme mix van muziekstijlen en culturen inmiddels tot het best beluisterde lokale radiostation voor jongeren uit de vier grote steden is gegroeid. Dankzij hun groot muzikaal platform, waarin zij dagelijks trends en nieuws delen, staan zij dagelijks in contact met de ‘jongeren van nu’.

Marleen de Witte

is als cultureel antropologe verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Haar onderzoeksproject ‘African by Design: richt zich op de betekenis van Afrikaanse roots in het dagelijks leven van millennials van Afrikaanse en Afro-Caribische afkomst in Nederland.

Janice Deul

is een fashionactivist die zich via haar platform Diversity Rules sterk maakt voor meer diversiteit in mode en magazines. Ze werkt als freelance lifestyle journalist en spreekt en schrijft over de rol van fashion en bladen in de diversiteitsdiscussie. Naar aanleiding van het vermeende gebrek aan goede zwarte modellen in Nederland was ze onlangs te gast bij ‘Pauw’.

Programma

14.00 – 14.30 Inloop

14.30 – 14.40 Welkom en introductie

14.40 – 15.15 : Trends en kansen in de markt

Abedelaziz Aouragh & Rene Romer

15.15 – 15.45 : Mini-masterclass: hoe maak je een merk ‘culture-proof’?

Rianne Dragt & Martin van Engel

15.45 – 16.05 : Pauze

16.05 – 16.45 : Best Practices cultural marketing & branding

Marleen de Witte, Daily Paper & FunX Media

16.45 – 17.00:  Panel 

Diverse sprekers / vragen publiek

17.00: Einde / Afsluiting

16,388 total views, 6 views today